Boskovits Gábor (1985) (én)

Boskovits Gábor vagyok.

Jelenleg a Morgan Stanley-nél dolgozom C++ fejlesztőként.

Egyéni vállalkozás keretében horgászboltot üzemeltetek Szentendrén.

Elérhetőségek

Hobbik

Szabad szoftver

Jelenleg főleg a GNU Guix szabad szoftverkörnyezet kezelő és deklaratív rendszer disztribúció fejlesztésén dolgozom szabad időmben.

Az utóbbi időben a fontos feladataim közé tartozik az Outreachy és Google Summer of Code koordináció. Ezek olyan fizetett internship programok, amelyeknek az a célja, hogy új fejlesztőket hozzon be a szabad szoftver fejlesztői közösségbe.

Vitorlázás

Nagyon szeretek vitorlázni. Van egy saját Balaton 21-es vitorláshajóm, ami a jelenlegi körülmények miatt idén nem került vízre.

Megvan a kedvtelési belvízi, a másodosztályú tengeri vitorlás és motoros hajóvezetői engedélyem és a korlátlan tengeri hajózási rádiókezelői (LRC) engedélyem. A tengeri első osztályhoz még hiányzik a lehajózott mérföldem. Remélem, hogy a veszély elmúltával lehetőségem lesz ezt is megszerezni.

A belvízi vitorlás képesítésemet a FüredYacht Charter és Oktatóközpontban szereztem.

A tengeri képesítéseimet a Magyar Jacht Akadémiánál szereztem.

Csillagászat

Több mint tíz évig foglalkoztam aktívan amatőr csillagászattal. Ez a kisfiam születése óta háttérbe szorult, de remélem, hogy ha újra lehet majd utazni, akkor neki is megmutathatom a csillagos égbolt szépségeit.

Tizenhárom éven keresztül vettem részt aktívan a budapesti Polaris Csillagvizsgáló középiskolai szakkörének, nyári szakköreinek és észlelőtáborainak az életében.

Matematika

Már kis korom óta vonzódom a matematika tudományához. A mérnökdiplomám megszerzése után, mintegy hobbiként szereztem egy matematikus diplomát is. Az egyetemi éveim alatt aktív résztvevője voltam a Magyar Matematikai Múzeum tevékenységének.